Таблетки від COVID: європейський регулятор почав прискорений процес ліцензування

Таблетки від COVID: європейський регулятор почав прискорений процес ліцензування

Укрінформ
Американська фармацевтична компанія Merck подала до Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) заявку на схвалення таблеток від COVID-19 «Молнупіравір» в ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian

Зазначається, що EMA почало прискорений процес ліцензування препарату.

У компанії заявили, що якщо препарату буде дано "зелене світло", він стане першим препаратом для лікування COVID-19, який не потрібно вводити за допомогою голок.

Раніше цього місяця Merck заявила, що таблетки вдвічі скоротили число госпіталізацій і смертей серед пацієнтів з ранніми симптомами COVID-19.

Результати дослідження були настільки хорошими, що незалежні медичні експерти, які спостерігали за ходом випробувань, рекомендували припинити їх достроково.

Читайте також: ВООЗ планує постачати таблетки від коронавірусу у бідні країни - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Merck звернулася до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США із запитом на дозвіл масового виробництва таблеток для лікування COVID-19. Також компанія подала заявку на реєстрацію препарату до Департаменту охорони здоров’я Канади.

«Молнупіравір» спочатку розроблявся фармацевтичною компанією Drug Innovation Ventures (DRIVE) при Університеті Еморі як препарат для лікування грипу. Згодом технологію викупила інша американська фармкомпанія Ridgeback Biotherapeutics, яка підключила до розробки препарату Merck.

Читайте також: Перші реально ефективні таблетки проти ковіду: що про них відомо

Розробник заявляє, що за даними випробувань, препарат удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Компанія готова до кінця 2021 року виготовити 10 мільйонів курсів лікування (40 таблеток для курсу, що розрахований на 5 днів), а потім ще наростити масштаби виробництва.

Противірусна таблетка, у разі схвалення, могла би зміцнити двосторонній підхід до пандемії: лікування за допомогою ліків і профілактика, в першу чергу, за допомогою вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-