Компанія Merck подала заявку на затвердження експериментальних COVID-ліків

Компанія Merck подала заявку на затвердження експериментальних COVID-ліків

Укрінформ
Експериментальний противірусний препарат Молнупіравір (Molnupiravir) від американської компанії Merck може значно сприяти боротьбі проти пандемії COVID-19.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Фармацевтична компанія Merck оголосила, що подала заявку на затвердження препарату до Адміністрації США з контролю за продуктами та ліками після успішних клінічних випробувань за участі людей, які мають високий ризик тяжких наслідків COVID-19.

Як зазначається, незалежна комісія, що спостерігала за випробуваннями, порадила передчасно припинити дослідження, оскільки Молнупіравір показав позитивні результати.

Читайте також: У США тестують нові ліки від COVID-19, результат назвали «багатообіцяючим»

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі назвав показники дослідження "дійсно вражаючими", вказує Politico.  

"Цей медпрепарат знижує ризик шпиталізації чи смертей серед людей, які прийняли його невдовзі після зараження", - заявив Фаучі. Він уточнив, що у групі плацебо було вісім смертей, тоді як серед тих, хто приймав препарат, - жодної.

Читайте також: Pfizer і Merck починають випробування таблеток проти коронавірусу

Водночас Фаучі закликав американців, які сумніваються у доцільності щеплення, не покладатися на експериментальні ліки. "Препарат знизив ризик шпиталізації та смертності на 50%. Ви знаєте, як знизити ризик на 100%? Не заражатися", - наголосив головний інфекціоніст США.

Як повідомлялося, у ніч з п’ятниці на суботу кількість летальних випадків унаслідок інфікування COVID-19 у Сполучених Штатах  перетнула нову психологічну позначку - 700 тисяч.

Фото: Artem Podrez/Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-