Спецпосланник Сполучених Штатів залишив Судан – ЗМІ

Спецпосланник Сполучених Штатів залишив Судан – ЗМІ

Укрінформ
Спецпосланник США по країнах Африканського Рогу Джеффрі Фелтман залишив столицю Судану Хартум після спроби перевороту, організованої військовими спецпідрозділами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN із посиланням на місцеві ЗМІ.

Інших деталей поки не наводиться.

Раніше США висловили стурбованість у зв'язку з останніми діями військових в Судані.

"США глибоко стурбовані повідомленнями про військове захоплення перехідного уряду. Це суперечило б Конституційній декларації та демократичним сподіванням суданського народу і є абсолютно неприйнятним", - йдеться у заяві Фелтмана, опублікованій на сторінці бюро Держдепу США у справах країн Африки у Твіттері.

Читайте також: Залучення бойовиків «ПВК Вагнера» у Малі зашкодить відносинам країни з ЄС – Боррель

У заяві також зазначається, що США неодноразово наголошували, що "будь-які зміни в перехідному уряді із застосуванням сили" ставлять під загрозу надання допомоги Судану.

Як пише Al Arabiya, міністерство інформації Судану повідомило, що після спроби державного перевороту, вчиненої військовими підрозділами, на вулиці Хартума вийшли десятки тисяч осіб. Під час зіткнень протестувальників, які виступають проти перевороту, та силовиків, було відкрито вогонь біля штабу військових у столиці.

Телеканал з посиланням на Комітет лікарів Судану передає про щонайменше 12 постраждалих під час сутичок.

Як повідомляв Укрінформ, у Судані в ніч на понеділок, 25 жовтня, невідомі військові підрозділи заарештували декількох політичних діячів, у тому числі прем'єр-міністра Абдаллу Гамдока.

Читайте також: У М’янмі під час сутичок військових із бойовиками втекли з міста майже всі жителі

Міністерство інформації Судану повідомило, що за затриманням цивільних членів правлячої ради та міністрів перехідного уряду стоять об'єднані збройні сили.

У відомстві зазначили, що прем'єр-міністр затриманий за відмову «брати участь у перевороті». Його перевезли в невідоме місце.

У своїй заяві Гамдок закликав суданський народ мирно протистояти спробі перевороту і «відстоювати свою революцію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-