В уряді Судану сказали, хто затримував міністрів

В уряді Судану сказали, хто затримував міністрів

Укрінформ
Міністерство інформації Судану повідомило, що за затриманням цивільних членів правлячої ради і міністрів перехідного уряду стоять об'єднані збройні сили.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AFP.

«Цивільні члени перехідної Суверенної ради та ряд міністрів перехідного уряду були затримані об'єднаними збройними силами», - йдеться у заяві міністерства у Фейсбуці.

У відомстві зазначили, що прем'єр-міністр Абдалла Хамдок також затриманий за відмову «брати участь у перевороті». Його перевезли в невідоме місце.

Читайте також: Організатор перевороту у Гвінеї заборонив чиновникам залишати країну

У своїй заяві Хамдок закликав суданський народ мирно протистояти спробі перевороту і «відстоювати свою революцію».

За повідомленням міністерства інформації, по всій країні були відключені інтернет-послуги, а головні дороги та мости, що з'єднують столицю Хартум, закриті.

Десятки демонстрантів підпалили автомобільні покришки, зібравшись на вулицях столиці на знак протесту проти затримань, повідомляє агентство.

Як повідомляв Укрінформ, у Судані в ніч на понеділок, 25 жовтня, невідомі військові підрозділи заарештували декількох політичних діячів, у тому числі прем'єр-міністра Абдаллу Хамдока. Як передає телеканал Al Hadath, Хамдок перебуває під домашнім арештом.

Читайте також: У М'янмі звільнили сотні політв'язнів

17 серпня 2019 року суданська опозиція висунула Хамдока кандидатом на посаду прем'єр-міністра тимчасового уряду в рамках переходу Судану до демократії. Він був приведений до присяги 21 серпня 2019 року.

У жовтні Хамдок оголосив, що не розпускатиме уряд, щоб сформувати новий.

У вересні влада Судану оголошувала, що армія попередила чергову спробу державного перевороту в цій країні. Тоді переворот спробувала здійснити група військових, які планували захопити державну радіостанцію та оголосити про зміну влади. Ці офіцери є прихильниками колишнього президента Судану Омара аль-Башира, який був скинутий у квітні 2019 року. Повідомлялося про арешт десятків офіцерів, підозрюваних в організації держперевороту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-