У Судані військові затримали кількох міністрів, прем'єр під домашнім арештом – ЗМІ

У Судані військові затримали кількох міністрів, прем'єр під домашнім арештом – ЗМІ

Укрінформ
У Судані в ніч на понеділок, 25 жовтня, невідомі військові підрозділи заарештували кількох політичних діячів, зокрема прем'єр-міністра Абдаллу Гамдока.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як передає телеканал Al Hadath, Гамдок перебуває під домашнім арештом. Військові підрозділи також увірвалися в будинок радника прем'єра з питань ЗМІ та заарештували його.

Крім того, було заарештовано чотирьох міністрів Кабінету, цивільного представника перехідної Суверенної ради країни, кількох губернаторів штатів і керівників політичних партій.

Читайте також: Ердоган доручив вислати послів 10 держав

Військові не надали коментарі щодо ситуації. Суданське державне телебачення мовить у звичайному режимі. Однак, за інформацією очевидців, у столиці Судану Хартумі інтернет-послуги, схоже, не працюють.

Минулого тижня кілька міністрів кабінету взяли участь у масштабних протестах у Хартумі та інших великих містах проти перспективи військового правління.

Як повідомлялося, 17 серпня 2019 року суданська опозиція висунула Гамдока кандидатом на посаду прем'єр-міністра тимчасового уряду в рамках переходу Судану до демократії. Він був приведений до присяги 21 серпня 2019 року.

Читайте також: У Малі бойовики атакували військових, є загиблі

У жовтні Гамдок оголосив, що не буде розпускати уряд, щоб сформувати новий.

У вересні 2021 року влада Судану оголошувала, що армія запобігла черговій спробі державного перевороту в цій країні. Тоді переворот спробувала здійснити група військових, які планували захопити державну радіостанцію та оголосити про зміну влади. Ці офіцери є прихильниками колишнього президента Судану Омара аль-Башира, який був повалений у квітні 2019 року. Повідомлялося про арешт десятків офіцерів, підозрюваних в організації держперевороту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-