Залучення бойовиків «ПВК Вагнера» у Малі зашкодить відносинам країни з ЄС – Боррель

Залучення бойовиків «ПВК Вагнера» у Малі зашкодить відносинам країни з ЄС – Боррель

Укрінформ
Імовірне залучення урядом Малі бойовиків російської «ПВК Вагнера» до розв'язання внутрішніх проблем перехідного уряду матиме негайні наслідки для її відносин з Євросоюзом.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на зустрічі з міністром закордонних справ Малі Абдулаві Діопом, що відбулася в кулуарах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ з посиланням на Європейську службу зовнішніх дій.

«Високий представник/віцепрезидент заявив про серйозні занепокоєння Європейського Союзу у зв'язку з погіршенням політичної, соціальної, гуманітарної та безпекової ситуації в Малі… Він чітко наголосив, що ймовірне втручання з боку воєнізованої компанії Вагнера в Малі, чиї доведені злочини в інших країнах не повинні скоюватися знову, може мати негайні наслідки для співробітництва між Європейським Союзом та перехідним урядом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна передасть Інтерполу дані про сотні російських найманців

Боррель підтвердив повну підтримку Економічної спільноти держав Західної Африки (ECOWAS), які наполягають на дотриманні обіцянки перехідного уряду Малі провести вибори у лютому 2022 року. Він висловив переконання, що будь-яке перенесення цих термінів лише поглибить кризу довіри між перехідним урядом та населенням.

Як повідомлялося, уряди Франції та Німеччини заявили про намір вивести стабілізаційні військові контингенти з Малі, якщо там з’являться російські найманці з ПВК Вагнера.

Читайте також: У Берліні стурбовані можливою присутністю «вагнерівців» у Малі

У серпні минулого року в Малі відбувся військовий переворот та була сформована перехідна цивільна адміністрація, яка обіцяла провести загальні вибори впродовж 18 місяців. Відсутність реформ та бідність населення породжують ризик зростання впливу в країні радикальних ісламістських угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-