У Берліні стурбовані можливою присутністю «вагнерівців» у Малі

У Берліні стурбовані можливою присутністю «вагнерівців» у Малі

Укрінформ
У Німеччині стурбовані можливим втручанням російських найманців у внутрішню ситуацію в Малі.

Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Зайберт на брифінгу в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На думку німецьких урядовців, «такі операції не сприятимуть стабілізації в країні та не вестимуть до покращення добробуту населення».

Берлін обговорює ситуацію з союзниками, зокрема Францією.

Речниця Міністерства закордонних справ ФРН Марія Адебар підтвердила, що німецькій стороні відомо про переговори Росії з урядом Малі та повідомлення ЗМІ про можливе «двостороннє військове співробітництво».

В Міноборони зазначили, що в разі підтвердження повідомлень ЗМІ будуть розглянуті можливі наслідки. Мандат контингенту Бундесверу (близько 1700 солдатів) у Малі в рамках двох стабілізаційних операцій є чинним до 2022 року.

Читайте також: У Тріполі вибухнула закладена «вагнерівцями» міна, поранені шестеро дітей

Раніше Париж заявив про можливість виведення французького контингенту з африканської країни в разі появи там російських найманців приватної армії Вагнера.

Між тим уповноважена німецького Бундестагу у справах Бундесверу Ева Хегль закликала радикально переглянути операцію Бундесверу в Малі в разі, якщо правляча військова хунта запросить найманців з ПВК Вагнера. «Після досвіду з виведенням військ з Афганістану ми повинні знову провести дебати про сенс і мету місії в Малі. Ми повинні будемо разом з міжнародними партнерами і в комітеті Бундестагу обговорити можливі наслідки», - заявила вона німецьким ЗМІ.

Повідомлення про перемовини хунти в Малі з «вагнерівцями» з’явилися в ЗМІ. Російська сторона цього поки що не підтверджує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-