У Мармуровому морі зіткнулися два судна, одне з них ішло з України

У Мармуровому морі зіткнулися два судна, одне з них ішло з України

Відео
Укрінформ
У Мармуровому морі, біля берегів провінції Чанаккале, сталося зіткнення двох вантажних суден. Одне з суден йшло з України із порту "Південний" у Китай із вантажем чавунної руди, друге – з вантажем пшениці з Болгарії в Єгипет.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Hürriyet.

«299-метрове судно Benitamou з чавунною рудою, що йшло до Китаю з України, та 172-метрове судно BC Vanessa, що перевозило пшеницю з Болгарії в Єгипет, зіткнулися о 06.10», - повідомляє видання.

Обидва судна рухалися в напрямку протоки Дарданелли. Зіткнення сталося під час наближення до місця якірної стоянки, де судна мали чекати отримання дозволу проходження через протоку. Причина аварії – обмежена видимість через туман.

Читайте також: Біля узбережжя Канади загорілося судно з хімікатами

У результаті зіткнення судно Benitamou, яке ходить під прапором Панами, отримало пошкодження, і у трюм почала надходити вода.

До місця аварії були направлені буксири Nazım Tur, Kurtarma-4, Kurtarma-15, а також катери KEGM-0 та SEREN-2, що належать Головному управлінню берегової безпеки Туреччини.

Обидва судна були відбуксировані у район Лапсекі у Чанаккале.

Читайте також: В Італії почався процес над ексглавою МВС, який не впускав судно з мігрантами

Мармурове море є внутрішнім морем Туреччини. Екологи заявляють, що забруднення та потепління Мармурового моря вдвічі перевищує показники глобального потепління.

Як повідомляв Укрінформ, цього року в Мармуровому морі сталися екологічні зміни, які могли обернутися катастрофою. Поверхня Мармурового моря вкрилася слизом природного походження, що заблокувало рух та діяльність у його водах, а також вкрай негативно вплинуло на підводне життя морських мешканців та навколишню природу. В Туреччині було створено спецкомісію для розслідування причин та оцінки наслідків забруднення моря. Очищення Мармурового моря від слизу відбувалося активними темпами, за перші два тижні витягнули майже 6 тисяч кубометрів слизу. Причиною забруднення було названо стічні води, які потрапляли в море без очищення. Проєкт з очищення Мармурового моря від слизу перебував на особистому контролі президента Туреччини.

Фото: FOTOĞRAFLI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-