США відреагували на нові ракетні випробування Північної Кореї

США відреагували на нові ракетні випробування Північної Кореї

Укрінформ
Представник США зі взаємодії з Північною Кореєю вкотре закликав Пхеньян розпочати переговори щодо денуклеаризації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Спеціальний представник США Сунг Кім назвав нещодавнє випробування Пхеньяном балістичної ракети контрпродуктивним кроком проти сталого миру на Корейському півострові.

Пхеньян поки що відхиляє пропозиції повернутися за стіл перемовин, звинувачуючи у ескалації Вашингтон та Сеул та одночасно посилюючи напруженість власною військовою діяльністю.

Читайте також: Штати готові вести переговори з КНДР без попередніх умов – Держдеп

У четвер КНДР заявила, що Сполучені Штати надмірно реагують на випробування балістичної ракети, запущеної з підводного човна, яке Пхеньян називає самообороною.

Цей запуск був одним із кількох упродовж останніх тижнів, які порушують санкції ООН, запроваджені проти Північної Кореї.

Посланник Південної Кореї з перемовин щодо ядерної зброї Но Гю-Дук сказав, що він та представник США провели "серйозне" обговорення пропозиції Сеулу - офіційно оголосити про припинення війни на Корейському півострові.

Читайте також: США проводять таємну підготовку військ Тайваню – WSJ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні військові відомства Південної Кореї та Японії заявили, що зареєстрували запуск балістичної ракети північнокорейською стороною. За останньою інформацією, ракета впала у море між Корейським півостровом та Японією.

Таким чином Північна Корея намагається відреагувати на спільну політику Вашингтона та Сеула, які проводять спільні військові навчання у регіоні та ініціюють міжнародні санкції проти Пхеньяну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-