Петербург наприкінці жовтня закриється на локдаун

Петербург наприкінці жовтня закриється на локдаун

Укрінформ
Влада другого завбільшки міста Росії оголосила локдаун через COVID-19: з кінця жовтня і до 7 листопада в Санкт-Петербурзі закриється майже все, крім продовольчих магазинів.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

За рішенням адміністрації Санкт-Петербурга, з 30 жовтня до 7 листопада в місті будуть зачинені школи, розважальні заклади, ресторани, бари, кафе і всі магазини, крім тих, де понад 30% асортименту становить продовольство.

Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки навинос. Виняток зроблено лише для кафе на вокзалах і автозаправках, а також для виробничих їдалень.

Читайте також: Латвія ввела локдаун до 15 листопада - що заборонять

З-поміж закладів культури відчиненими залишаться тільки театри і музеї, але потрапити в них можна буде лише з QR-кодом, що підтверджує вакцинацію або з негативним тестом на коронавірус. Скасовуються і всі спортивні заходи.

Як повідомлялося, в Росії 23 жовтня внаслідок інфікування коронавірусом померли 1 048 осіб. Більше тисячі померлих через COVID-19 у країні реєструють вже чотири дні поспіль.

Читайте також: Локдаун у Києві неминучий, обмеження торкнуться лише невакцинованих – КМДА

Окрім того, третій день поспіль зафіксовано максимальний добовий показник зараження коронавірусом - 36 728. Найбільше хворих виявлено в Москві - 7 803, Санкт-Петербурзі - 3 360, Московській області - 2 783.

Загалом у Росії за період пандемії зареєстровано 8 078 309 випадків інфікування, померли 225 417 осіб (дані даються за вирахуванням показників тимчасово окупованих Криму і Севастополя, які проходять в офіційній статистиці РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-