Латвія ввела локдаун до 15 листопада - що заборонять

Латвія ввела локдаун до 15 листопада - що заборонять

Укрінформ
Після засідання Кабінету міністрів Латвії в середу ввечері були затверджені жорсткі обмеження як для нещеплених, так і для щеплених жителів країни, запроваджується локдаун із 21 жовтня по 15 листопада.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує національне телерадіомовлення LSM.

Як пояснив прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш, після 15 листопада планується повернутися до «умовно сьогоднішнього» регулювання, за якого обмеження більше стосуються нещепленого населення. Для невакцинованих за цей час можуть запровадити суворіші вимоги.

Читайте також: Латвія подарувала Грузії велику партію вакцини Pfizer

Вводиться комендантська година: з 20:00 до 5:00. Це означає, що на вулиці можна буде перебувати лише з поважної причини, заповнивши бланк пояснювальної записки із зазначенням цієї причини.

Місця торгівлі працюють лише в період з 6 до 19 години. Буде закрито всі магазини, крім тих, де продаються товари першої необхідності. Час роботи автозаправних станцій і аптек не обмежується.

Робити покупки онлайн і отримувати замовлення поза магазином і з доставкою додому - дозволено. Підприємства громадського харчування можуть продавати їжу тільки на винос.

Читайте також: Кафе, кінотеатри та басейни: куди у Болгарії пускатимуть тільки з COVID-сертифікатом

Осінні канікули продовжено на тиждень. З 1 листопада до шкіл повернуться лише 1-3 класи. Всі інші класи навчатимуться дистанційно. Гуртки та заняття за інтересами скасовуються. У дитсадках працюють чергові групи для дітей тих батьків, які не можуть піти на роботу з дому. Батьки, які не проживають разом з дитиною, можуть з ними бачитися, якщо вони не хворі COVID-19, інакше їм слід самоізолюватись.

У громадському транспорті запроваджуються додаткові захисні заходи. У приватній машині можуть перебувати лише люди з одного домогосподарства або не більше, ніж дві особи з різних домогосподарств.

Очно зможуть працювати лише зайняті на виробництві, будівництві та інших професіях, необхідних для забезпечення безперервності функціонування економіки.

Приватні заходи заборонені, не можна збиратися більше, ніж одному домогосподарству. Заборонені пікети та збори. При цьому церемонії похорону дозволяються, але проводяться лише на вулиці та за участю до 20 осіб. Церкви відкриті для індивідуальних відвідувань.

Читайте також: У Британії зафіксували найбільше смертей від коронавірусу за сім місяців

Культурні установи не працюють, спортивні заходи не проводяться (крім професійного спорту).

Як повідомлялося раніше, Латвія станом на 18 жовтня опинилася на першому місці у світі по захворюваності на COVID-19.

За вівторок у країні зафіксували 2599 позитивних проб на коронавірус. За 7 днів до стаціонарів потрапило понад тисячу осіб - вперше за пандемію.

Повідомляється про 24 летальні випадки, переважно у старшій віковій групі.

В стаціонарах перебувають 1 162 пацієнти, з них 142 - у тяжкому стані. Так багато «важких» хворих не було з початку пандемії.

Фото: Ģirts Zvirbulis/Latvijas Televīzija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-