Австрія може ввести локдаун для невакцинованих

Австрія може ввести локдаун для невакцинованих

Укрінформ
У разі подальшого зростання кількості нових захворювань на COVID-19 в Австрії будуть введені обмеження, включаючи заборону виходу з дому, для людей, які не вакцинувалися від коронавірусу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив під час пресконференції у Відні канцлер Австрії Александер Шалленберг за результатами обговорення федерального уряду з керівниками федеральних земель Австрії.

«Якщо система охорони здоров’я наближатиметься до своїх лімітів, то тоді нам не залишатиметься нічого іншого, як ввести подальші обмеження для людей, які не вакцинувалися чи ще не перехворіли, і ці обмеження стосуватимуться їх участі у суспільному житті країни», - заявив Шалленберг.

За його словами, уряд не хоче цього робити і цим новим обмеженням ще можна запобігти – шляхом вакцинації тих громадян, які ще не зробили щеплення від COVID-19.

При цьому канцлер запевнив, що новий потенційний локдаун не поширюватиметься на людей, які вакцинувалися від коронавірусу.

Читайте також: Лідери ЄС доручили Єврокомісії забезпечити свободу подорожей під час пандемії

Під час обговорення ситуації з очільниками земель уряд ухвалив рішення розширити існуючий триступеневий план з реагування на поширення коронавірусної інфекції на ще два ступені.

Цей затверджений у вересні план базується на завантаженні відділень інтенсивної терапії хворими на COVID-19. Перший його рівень – при 200 пацієнтах у таких відділеннях – вже діє з середини вересня та передбачає посилення маскового режиму. Другий рівень вступає у силу при завантаженні відділень інтенсивної терапії на 15% (300 зайнятих ліжок) і передбачає, зокрема, жорсткіші правила для відвідування нічних клубів та проведення масових заходів. При завантаженні «інтенсивки» на 20% (400 ліжок) починає діяти третій рівень, який передбачає посилення вимог до відвідування закладів у всіх сферах (наявність сертифікату про вакцинацію, довідки про одужання або ПЛР-тесту – результати швидких антиген тестів та тестів домашнього використання вже не визнаватимуться).

Два нових ступені плану, деталі яких ще розробить МОЗ в окремій постанові, передбачатимуть введення обмежень для осіб, які не вакцинувалися. При завантаженні відділень інтенсивної терапії на 25% (500 ліжок) вступають в силу обмеження, передбачені 4-им рівнем: вхід до закладів буде можливим лише при наявності сертифікату вакцинації чи довідки про одужання. Таким чином, особи, які не матимуть щеплення від коронавірусу, не зможуть відвідувати ресторани та готелі, заклади культури та дозвілля тощо.

Якщо ж в «інтенсивці» буде зайнято вже 600 ліжок (30% потужностей), то тоді розпочнеться п’ята фаза плану. Вона передбачатиме обмеження виходу з дому для невакцинованих: «лише протестовані» зможуть залишати місце проживання тільки для забезпечення основних потреб, як наприклад, здійснення покупок у магазинах, дорога на роботу.

Читайте також: У Тунісі вводять COVID-сертифікати

Протягом минулої доби в Австрії було зареєстровано понад 3700 нових випадків зараження коронавірусом. Наразі у лікарнях країни знаходяться понад 1 тис. COVID-хворих, з них 227 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Станом на суботу, 23 жовтня, в Австрії щонайменше одну дозу вакцини від коронавірусу отримали понад 5,8 млн людей (більше 65% усього населення країни, з них більше 5,5 млн (понад 62%) – отримали повноцінний вакцинний захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-