Латвія просить у Євросоюзу допомоги в боротьбі з COVID-19

Латвія просить у Євросоюзу допомоги в боротьбі з COVID-19

Укрінформ
Через прогнозовану перевантаженість лікарень для пацієнтів з COVID-19 Латвія звернулася з проханням про допомогу до Агентства цивільної оборони Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«До кінця цього місяця кількість госпіталізованих неминуче перевищить 2 тисячі. Критична межа можливостей становить 1,5 тисячі - після чекає складний вибір. Зараз ми потребуємо деякого обладнання, яке можна отримати швидше, ніж у ході закупівлі. Це перше, що необхідно. Але водночас ми попереджаємо ЄС, що нам може знадобитися додаткова допомога», - сказав в інтерв'ю телеканалу TV3 міністр охорони здоров'я Латвії Даніель Павлютс.

За його словами, насамперед знадобиться технічна підтримка - спеціальне обладнання для «ковідних» ліжок (можливо, й самі ліжка), а також апарати штучної вентиляції легенів.

Читайте також: Латвія вводить локдаун

Як зазначається, у гіршому випадку, якщо локдаун не спрацює, Латвії доведеться просити допомоги для переведення пацієнтів у сусідні країни. «Якщо вони будуть перевантажені, це може бути Швеція, Німеччина. Попереджаємо, що ми також можемо попросити підтримку персоналу, медичних бригад», - заявив Павлютс.

Згідно з прогнозами МОЗ Латвії, на початку листопада в лікарнях перебуватимуть близько 2,2 тис. пацієнтів з COVID-19, тобто медустанови будуть перевантажені. У зв'язку з цим доведеться відкривати польові госпіталі.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Латвії ухвалив запровадити локдаун з 21 жовтня до 15 листопада.

Фото: LETA, Edijs Pālens

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-