Японська Shionogi почала новий етап клінічних випробувань COVID-вакцини

Японська Shionogi почала новий етап клінічних випробувань COVID-вакцини

Укрінформ
Японська фармацевтична компанія Shionogi повідомила, що вона приступила до нового етапу клінічних випробувань своєї вакцини від коронавірусу, в якому беруть участь близько трьох тисяч осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NHK

Компанія оголосила, що вона почала цю нову фазу після того, як вивчила результати початкового етапу клінічних випробувань вакцини, що стартував у серпні цього року.

Як повідомляє Shionogi, у ході початкового етапу випробувань, у якому брали участь 60 дорослих японців, не було виявлено серйозних проблем з безпекою препарату. Компанія також підтвердила, що вакцина «значно підвищила титри нейтралізуючих антитіл» в учасників випробувань, які одержали її.

За словами представників компанії, на новому етапі клінічних випробувань перевірятиметься безпека й ефективність двох доз вакцини у приблизно трьох тисяч дорослих японців.

Читайте також: Moderna розробляє комбіновану вакцину від COVID-19 і грипу

Shionogi також повідомляє, що вона планує почати останній етап клінічних випробувань за участю більшої кількості людей до кінця цього року.

Компанія сподівається підтвердити безпеку й ефективність препарату в ході завершального етапу випробувань і подати заявку на затвердження вакцини урядом, можливо, до кінця березня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше японська компанія-стартап в області біотехнологій VLP Therapeutics Japan оголосила про початок клінічних випробувань коронавірусної вакцини на базі інформаційної або матричної РНК, що вимагає менших доз, ніж нині існуючі подібні вакцини.

Читайте також: Туреччина почала останню фазу випробування власної вакцини TURKOVAC

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 22 жовтня зафіксували 243 273 624 випадки зараження коронавірусом. Зокрема, зареєстровано 4 945 287 смертей, одужали 220 470 228 людей. 

Фото: Shionogi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-