Японська компанія проводить клінічні випробування нової COVID-вакцини

Японська компанія проводить клінічні випробування нової COVID-вакцини

Укрінформ
Японська компанія-стартап у галузі біотехнологій VLP Therapeutics Japan оголосила про початок клінічних випробувань коронавірусної вакцини на базі інформаційної або матричної РНК, що вимагає менших доз, ніж подібні вакцини, які існують наразі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Так само, як і вакцини компаній Pfizer-BioNTech і Moderna, експериментальна вакцина японської компанії створена на базі технології мРНК, що дозволяє передачу генетичної інформації.

Ця вакцина містить інструкції у мРНК із самовідтворення впродовж певного періоду. Це означає, що для досягнення бажаного результату вистачить і менших доз.

Компанія повідомила, що перша стадія клінічних випробувань стартувала в лікарні університету Оїта на південному заході Японії минулого вівторка. Це вже п'ята компанія в Японії, яка проводить клінічні випробування виробленої всередині країни вакцини від коронавірусу.

Читайте також: COVID-вакцина Valneva успішно пройшла клінічні випробування

VLP Therapeutics Japan розраховує на те, що вакцина буде доступна для використання до кінця 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 19 жовтня зафіксували 241 893 805 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, зареєстровано 4 920 618 летальних випадків, одужали 219 241 456 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-