Латвія анулювала ліцензію ретранслятору російського «Первого канала»

Латвія анулювала ліцензію ретранслятору російського «Первого канала»

Укрінформ
Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) після трьох порушень відкликала ліцензію на мовлення, видану «ТОВ Перший Балтійський канал»/SIA Pirmais Baltijas Kanāls, яке ретранслює контент російського «Первого канала» на телеканалі «ПБК Латвія»/PBK Latvija.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті NEPLP.

Уточнюється, що впродовж року в роботі телеканалу PBK Latvija були виявлені три серйозні порушення національного Закону про електронні ЗМІ.

У першому випадку штраф був накладений за грубе порушення основних умов виданої ліцензії на мовлення шляхом трансляції на «ПБК Латвія» програм, створених іншими електронними ЗМІ.

У другому випадку штраф був накладений за недотримання зобов'язань надавати в програмі не менше 51% щотижневих європейських аудіовізуальних передач.

У третьому випадку штраф був накладений, оскільки в ефірі містилася інформація, яка загрожувала громадському здоров'ю або могла наражати на серйозні ризики. В одній з передач, зокрема, йшлося про те, що COVID-19 - це захворювання з низьким рівнем інфікування, і від нього можна вберегтися, харчуючись оселедцем.

На думку NEPLP, систематичне порушення нормативних актів, істотне недотримання основних умов ліцензії на мовлення, виданої телеканалу, а також оприлюднення інформації, яка загрожує державі, здоров'ю та безпеці громадян, не відповідає завданням електронного мовлення ЗМІ і законним функціонуванням електронних ЗМІ в громадських інтересах.

Читайте також: YouTube забанив два німецькі канали Russia Today

Ліцензія на мовлення буде відкликана з 26 жовтня 2021 року. Раніше ця ліцензія видавалася телеканалу PBK Latvija в лютому 2015 року строком на 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-