Турецька розвідка заявляє, що викрила мережу агентів «Моссаду»

Турецька розвідка заявляє, що викрила мережу агентів «Моссаду»

Укрінформ
Національне розвідувальне управління Туреччини (MIT) викрило на території країни мережу, організовану ізраїльським розвідувальним відомством «Моссад», що збирала інформацію про громадян країни та іноземних студентів, які навчаються в Туреччині.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.  

«В результаті операції, яка таємно проводилася протягом року, було викрито учасників ізраїльської розвідувальної мережі, яка збирала біографічні дані громадян Туреччини або іноземних студентів, що проживають у Туреччині», - повідомляє телеканал.

Зокрема учасників мережі цікавила інформація про способи, якими палестинці вступали до університетів Туреччини, і яку підтримку їм надавали.

Операцію із затримання 15 осіб, яких підозрюють у роботі на «Моссад» було проведено 7 жовтня у 4 провінціях.

Читайте також: Литва засудила двох шпигунів, які ховаються у Росії

Як вказує телеканал, Національне розвідувальне управління Туреччини виявило, що агенти викритої мережі, мали особисті зустрічі з представниками «Моссад» за кордоном, зокрема в Загребі, Цюріху, Найробі та отримували грошові винагороди за свою діяльність. Розслідування справи триває.

Як раніше повідомило турецьке видання Hürriyet, у Туреччині за звинуваченням у підготовці збройної акції проти чеченської опозиції затримано шістьох підозрюваних, серед яких - громадянин України. У МЗС України заявили, що Генеральне консульство України в Стамбулі вже звернулося до правоохоронних органів Туреччини, аби перевірити цю інформацію, з’ясувати місцезнаходження нашого громадянина і деталі справи, отримати дозвіл на його відвідання консулом. 

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-