У Болгарії протестували проти обов’язкових COVID-сертифікатів

У Болгарії протестували проти обов’язкових COVID-сертифікатів

Укрінформ
У столиці Болгарії Софії сьогодні протестували проти вимоги зробити "Зелений сертифікат" обов'язковим для отримання доступу в ресторани, театри та торгівельні центри.

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція Reuters.

Згідно з новими правилами, які набудуть чинності у четвер, доступ до барів, спортзалів, готелів та інших закритих громадських місць буде дозволений лише людям, які мають документ, який засвідчує щеплення, або те, що вони одужали від вірусу, або негативний тест на коронавірус .

Наразі лише 24% дорослих вакциновані в Болгарії.

Читайте також: Група протестувальників зачинилася в музеї Мадрида і погрожує суїцидом

Медики та працівники будинків для літніх людей не зможуть працювати, якщо вони не матимуть COVID-сертифікату. Виняток зробили для працівників громадського транспорту, банків, аптек та закладів харчування.

Протестувальники заявляють, що цей крок порушує їх свободу та є прихованим способом змусити людей вакцинуватися.

Подібні демонстрації сьогодні також відбулися у кількох інших містах країни.

Як повідомлялося, у Болгарії з 21 жовтня люди, які хочуть відвідувати закриті громадські приміщення, зокрема кафе, готелі, концертні зали, музеї та басейни, повинні надати так званий "паспорт здоров’я".

Наразі Болгарія є найменш щепленою від коронавірусу країною ЄС та має найвищий рівень смертності унаслідок пандемії в Євроспільноті протягом останніх двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-