Група протестувальників зачинилася в музеї Мадрида і погрожує суїцидом

Група протестувальників зачинилася в музеї Мадрида і погрожує суїцидом

Укрінформ
У Національному музеї Прадо у Мадриді у вівторок зачинилася група протестувальників, погрожуючи скоїти суїцид, якщо уряд не виконає їхні вимоги.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, шестеро осіб, які, як вважається, вижили після масового отруєння неякісною ріпаковою олією у 1981 році, зачинилися у музеї.

На фотографії зсередини будівлі видно, що ці особи, одна з яких в інвалідному візку, влаштували акцію протесту у кімнаті музею, де виставляється відома картина "Меніни" Дієго Веласкеса.

Протестувальники заявили, що приймуть пігулки з отрутою, якщо прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес до кінця жовтня не зустрінеться з асоціацією, яка їх представляє. Також протестувальники вимагають виділення коштів для покриття медичних витрат для тих, хто вижив, після одного з найбільших у світі скандалів з харчовим отруєнням.

"Більше ніяких принижень і відмовлянь… Через шість годин після початку нашої присутності тут ми почнемо приймати пігулки", - йдеться у заяві, опублікованій у вівторок вранці в Твіттер-акаунті асоціації жертв отруєння.

Читайте також: В Єкатеринбурзі масове отруєння спиртом: 16 загиблих

У 1981 році група бізнесменів закупила партію ріпакової олії, що призначалася для промислового використання, очистила його для надання йому більш належного кольору і продала під виглядом кулінарної рослинної олії за низькою ціною в центральних містах Іспанії.

Жертвами масового отруєння олією за різними оцінками могли стати до 5000 осіб. Ще 20 тисяч людей постраждали, отримавши різні невиліковні ускладнення. Ті, хто вижив, об'єдналися в організацію Seguimos Viviendo і борються за свої права і допомогу від держави.

Фото: Emilio J. Rodríguez Posada

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-