КНДР заявила, що випробувала нову ракету для підводного флоту

КНДР заявила, що випробувала нову ракету для підводного флоту

Укрінформ
Режим у Пхеньяні підтвердив запуск балістичної ракети у вівторок, назвавши його випробуванням нової зброї для власного підводного флоту.

Про це йдеться в повідомленні АР із посиланням на офіційну заяву КНДР, передає Укрінформ.

«Північна Корея заявила в середу, що вона випробувала останню розробку ракети, призначену для запуску з підводного човна, що є першим випробуванням такої зброї за останні два роки»,- зазначається в повідомленні.

При цьому у Пхеньяні наголосили, що тестування «значною мірою сприятиме підвищенню оборонних технологій країни на високому рівні, а також підвищенню підводних оперативних можливостей» КНДР.

Випробування, проведене у вівторок, стало п’ятим запуском ракети, починаючи з вересня. Таким чином, Північна Корея намагається відреагувати на спільну політику Вашингтона й Сеула, які проводять спільні військові навчання у регіоні та ініціюють міжнародні санкції проти Пхеньяна.

Читайте також: КНДР запустила балістичну ракету

Як повідомляв Укрінформ, напередодні військові відомства Південної Кореї і Японії заявили, що зареєстрували запуск балістичної ракети північнокорейською стороною. За останньою інформацією, ракета впала у море між Корейським півостровом і Японією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-