У Канаді пропонують вакцинувати дітей від 5 років

У Канаді пропонують вакцинувати дітей від 5 років

Коронавірус
Укрінформ
Німецька біотехнологічна компанія BioNTech і американський фармацевтичний гігант Pfizer звернулися до регулюючих органів Канади з проханням дозволити використання розробленої ними вакцини проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Канади.

“Сьогодні Департамент охорони здоров’я Канади отримав від Pfizer/BioNTech запит на дозвіл використання COVID-вакцини Comirnaty для дітей віком 5-11 років”, - зазначили у відомстві.

У Департаменті додали, що “пріоритизують розгляд заявки, підтримуючи високі наукові стандарти безпеки, ефективності та якості”. “Це - перша заявка, отримана Департаментом, на застосування COVID-вакцини у молодшій віковій групі. Департамент дозволить застосовувати Comirnaty лише, якщо незалежний та детальний науковий огляд усіх даних, включених до заявки, покаже, що переваги вакцини перевищують потенційні ризики у цій віковій групі” - йдеться у поширеному прес-релізі.

Читайте також: У Штатах дозволять змішувати вакцини для «бустерного» щеплення – NYT

Зазначається, що Департамент у своєму огляді звертатиме увагу на “перевірку результатів клінічних випробувань, а також інших даних й інформації стосовно впливу COVID-19 та його штамів на канадських дітей”.

Нагадаємо: цього місяця Pfizer/BioNTech подали аналогічні дані в Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), а також Європейського агентства лікарських засобів .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-