У Штатах дозволять змішувати вакцини для «бустерного» щеплення – NYT

У Штатах дозволять змішувати вакцини для «бустерного» щеплення – NYT

Укрінформ
Американський регулятор FDA планує дозволити жителям США використовувати в якості «бустерної» вакцини інший препарат, ніж вони мали в первинних записах вакцинації від COVID-19.

Про це повідомило в понеділок американське видання The New York Times із посиланням на джерела, обізнані в ситуації, передає Укрінформ.

«Управління з питань контролю за харчовими продуктами та медикаментами (FDA) планує дозволити американцям щепитися іншою вакциною проти COVID-19 у якості «бустерної», ніж та, яку вони отримали спочатку»,- зауважує газета.

Це дозволить забезпечити більшу гнучкість для лікарів та працівників, які забезпечують вакцинацію населення.

При цьому зазначається, що регулятор, скоріше за все, не рекомендуватиме змішувати вакцини та наголошуватиме на бажаності використання в якості «бустера» такого ж препарату. Однак, постачальникам вакцин, очевидно, буде дозволено на власний розсуд пропонувати інший бренд, зауважується в повідомленні.

До цього рішення можуть також підштовхнути результати досліджень, представлених минулої п’ятниці. За даними медиків, люди, які отримали єдину дозу Johnson & Johnson, після другого такого ж щеплення продемонстрували чотрирьохкратне збільшення кількості антитіл. Однак ті, хто після першої вакцини J&J отримав «бустер» від Moderna, мав зростання рівня антитіл у 76 разів.

Читайте також: Вакцинація знижує ризик зараження COVID-19 у шість разів

Як повідомляв Укрінформ, у США офіційно зареєстровані та дозволені для застосування вакцини від COVID-19 виробництва компаній Moderna, Pfizer/BioNtec та Johnson&Johnson.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-