В італійському порту водометами розігнали противників COVID-паспортів

В італійському порту водометами розігнали противників COVID-паспортів

Відео
Укрінформ
В італійському місті Трієст поліція розігнала учасників акції протесту проти запровадження обов’язкового COVID-сертифіката для усіх працівників.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агенцію ANSA.

Як зазначається, декілька сотень людей зібралися сьогодні біля одного із в’їздів до порту Трієста, вони сиділи на дорозі та вигукували гасла проти чинних в країні карантинних заходів. Для розгону демонстрантів поліція застосувала водомети та сльозогінний газ.

Подібні демонстрації зібралися також у Венеції, Равенні, Генуї та інших містах.

Читайте також: В Італії кількість бідних за пандемію зросла на мільйон

Як зазначається, працівники виступають не стільки проти проходження вакцинації, скільки проти методу примусу до неї шляхом запровадження COVID-сертифікату. На їх думку, COVID-сертифікат порушує конституційне право на працю, оскільки без цього документа потрапити на робоче місце не можна.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі уже запровадив COVID-сертифікат (цифровий або паперовий), що підтверджує, що його власник отримав принаймні одну дозу вакцини, має негативний тест на коронавірус або нещодавно одужав.

Читайте також: В Італіїмасові протести після введення обовязкового «паспорта здоров’я»

Спочатку сертифікат був необхідним для входу до багатьох культурних та розважальних закладів, але сфера його застосування поступово розширювалася. Так, минулого місяця італійський уряд зробив його обов’язковим для усіх працівників.

Італія вже повністю щепила від коронавірусу 80% свого населення, старшого за 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок понеділка, 18 жовтня, у світі в цілому підтверджено 241 475 527 випадків COVID-19, зокрема 4 914 142 летальні. Водночас від цієї хвороби вже одужали 218 718 136 осіб.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-