Мінськ прокоментував від'їзд посла Франції

Мінськ прокоментував від'їзд посла Франції

Укрінформ
У МЗС Білорусі заявили, що від'їзд французького посла Ніколя де Лакоста з Мінська пов'язаний з тим, що дипломат не завершив процедуру вступу на посаду, через що Білорусь повідомила Париж про закінчення дії своєї згоди на його призначення.

Про це заявив прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз, передає Укрінформ з посиланням на БЕЛТА

"Так, за тією інформацією, якою ми володіємо, він покинув нашу країну. Пан Де Лакост у листопаді 2020 року в'їхав у Білорусь в якості призначеного посла Франції і вручив копії вірчих грамот міністру закордонних справ Білорусі у грудні 2020 року. Однак згодом глава французької дипмісії не висловив готовність завершити передбачену міжнародним правом і загальновизнаною практикою процедуру вступу на посаду в якості Надзвичайного і Повноважного Посла в Республіці Білорусь", - зазначив прессекретар МЗС.

"У зв'язку з цим ми були змушені повідомити французьким партнерам про закінчення виданого раніше білоруською владою терміну згоди на його призначення", - заявив він.

Читайте також: Білорусь зажадала від посла Франції залишити країну - ЗМІ

У свою чергу, посол Білорусі у Франції Ігор Фісенко був відкликаний до Мінська на консультації.

"Щиро шкодуємо про таку позицію наших французьких колег. Особливо хочемо підкреслити, що даний природний захід став вимушеним кроком. Ми зацікавлені у відновленні повноцінного рівня функціонування обох дипмісій", - додав прессекретар.

Як повідомляв Укрінформ, посол Франції в Білорусі Ніколя де Лакост покинув країну на вимогу її влади, причини такого рішення Мінська на той момент були невідомі. Про це повідомило AFP з посиланням на посольство Франції в Білорусі. За словами прессекретаря посольства, білоруський МЗС зажадав, щоб посол виїхав до 18 жовтня. Ніколя де Лакост залишив Білорусь у неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-