У Росії поліція затримала і побила соліста Маріїнки

У Росії поліція затримала і побила соліста Маріїнки

Відео
Укрінформ
У Петербурзі поліція затримала соліста Маріїнського театру, випускника Донецької музакадемії, оперного співака Віктора Коротича. Під час затримання його повалили на землю і кілька разів ударили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Очевидці події повідомили, що вдень ​​у неділю до Коротича на вулиці підійшло троє поліцейських і наказали показати документи: нібито схожа на нього людина перебуває в розшуку. Після того як Коротич сказав, що не взяв із собою паспорт, його стали силою заштовхувати в поліцейський автобус.

Водночас, за словами співака, він представився, намагався показати поліцейським своє фото на офіційному сайті Маріїнського театру, а також пояснював, що не може проїхати до відділення, оскільки не встигне на свою виставу. Незважаючи на це, поліцейські доставили Коротича у ВВС, завівши на нього адміністративну справу про непокору співробітникам правоохоронних органів.

Читайте також: Медведєв представляє «політичне кладовище», яким є Рада безпеки РФ - Никифоров

Затриманий стверджує, що на його тілі є пошкодження. Він збирається подати скаргу на дії поліції.

Опубліковано відео, на якому видно, як троє поліцейських заштовхують оперного співака в поліцейський автобус.

Читайте також: У Росії затримали адвоката фонду Навального

Віктор Коротич народився в Нижньовартовську (Росія). У 2005 році закінчив Донецьку державну музичну академію ім. С.С. Прокоф'єва (клас професора Геннадія Калікіна). Починав кар'єру в Донецькому театрі опери та балету ім. А.Б. Солов'яненка.

У Маріїнський театр він прийшов в 2007 році. З 2015 року є солістом оперної трупи. Співак зайнятий у багатьох ключових виставах театру, серед яких - «Пікова дама», «Травіата», «Весілля Фігаро».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-