Меркель прагне співпраці з Ердоганом, аби врятувати Афганістан від катастрофи

Меркель прагне співпраці з Ердоганом, аби врятувати Афганістан від катастрофи

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель закликала президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана до співпраці у питанні взаємодії з Талібаном, аби уникнути ще однієї кризи біженців.

Про це Меркель заявила під час робочого візиту до Туреччини в суботу, 16 жовтня, передає Укрінформ із посиланням на DW.

"Аби жителі Афганістану не стали жертвами контрабандистів, ми повинні забезпечити надання гуманітарної допомоги", - наводить слова очільниці німецького уряду агенція AFP. Інакше, за її словами, цієї зими їм загрожує "катастрофа".

Як зазначається, однією з центральних тем розмови Меркель та Ердогана була угода щодо біженців, укладена між ЄС та Туреччиною у 2016 році. Країна вже прийняла 3,7 мільйона сирійських біженців та сотні тисяч мігрантів з інших держав, у тому числі з Афганістану. Майже половина з них - діти до 18 років.

Читайте також: ООН закликає країни сприяти возз'єднанню сімей афганських біженців

"Туреччина докладає неймовірних зусиль стосовно сирійських біженців", - заявила Меркель. За її словами, Німеччина намагається домогтися, аби Туреччина отримала від ЄС кошти "понад домовлені шість мільярдів євро" у рамках угоди про біженців.

Своєю чергою Ердоган наголошував, що цієї суми замало, додає DW. Адже за останні вісім з половиною років Туреччина витратила на біженців близько 40 мільярдів євро.

Читайте також: Ердоган заявив, що таліби запропонували Туреччині управляти аеропортом Кабула

Як повідомлялося, Туреччина вважає за доцільне створити в рамках G20 робочу групу для реагування на ситуацію в Афганістані - та готова її очолити. Про це заявив Ердоган під час позачергового саміту G20, присвяченого Афганістану.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-