Міграційна криза надовго, це агресія іншої держави - глава Бюро нацбезпеки Польщі

Міграційна криза надовго, це агресія іншої держави - глава Бюро нацбезпеки Польщі

Укрінформ
Влада Польщі передбачає, що міграційна криза на кордоні з Білоруссю може затягнутися надовго - країна стикнулася з агресією іншої держави.

Про це Польському радіо заявив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох, повідомляє Укрінформ.

«Передбачаємо, що ця криза буде тривати довго. Тому була підтримка ідеї зміцнення кордону. Слід відверто сказати, що ми маємо справу з агресією іншої держави проти нас. Це агресія держави, за якою стоїть теж Росія», - сказав Сольох.

Він назвав ситуацію на кордоні дуже небезпечною. А також висловив переконання, що тимчасове огородження, встановлене на кордоні, необхідно посилити.

Читайте також: Польща побудує «стіну» на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною

Голова Бюро нацбезпеки зазначив, що політичне вирішення конфлікту шляхом тиску міжнародного співтовариства на владу Білорусі потребує часу: «Найважливіше будувати спільну позицію у межах НАТО та Європейського Союзу. Бо з 2015 року ЄС має дещо інший досвід з міграцією. Нині йдеться про два чинники: міграційний тиск і потенційно новий маршрут, а також те, що у це настільки глибоко залучена інша держава».

Сейм ухвалив закон, який стосується побудови паркану на кордоні з Білоруссю, нагадує Польське радіо. Передбачається, що це буде міцна висока огорожа, обладнана системою відеоспостереження та датчиками руху. Загальна вартість проєкту оцінюється в 1,6 млрд злотих.

Читайте також: Білоруси знімають пропагандистські ролики з нелегалами біля польського кордону

Як повідомлялося, від серпня польські прикордонники запобігли близько 16 тисячам спробам нелегального перетину кордону з Білоруссю, за першу декаду жовтня таких спроб було 5 тисяч.

У зв’язку з міграційним тиском уряд Польщі 2 вересня запровадив у прикордонній смузі надзвичайний стан, який 1 жовтня продовжено на 60 днів. Надзвичайний стан охоплює 183 населені пункти у Люблінському та Підляському воєводствах.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-