Кіпр позбавляє громадянства 45 власників «золотих паспортів»

Кіпр позбавляє громадянства 45 власників «золотих паспортів»

Укрінформ
Уряд Кіпру у п’ятницю, 15 жовтня, ухвалив рішення про скасування громадянства, наданого 45 іноземним громадянам у рамках суперечливої програми, яка дозволяла отримувати паспорт в обмін на певну суму інвестицій в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Cyprus-Mail.

«Кабінет міністрів вирішив розпочати процедуру відкликання громадянства у 39 інвесторів та шести членів їхніх сімей, а також скасувати попереднє рішення Кабінету міністрів про натуралізацію інвестора та члена його сім’ї», - сказав речник Кабміну Маріос Пелеканос.

За його словами, відповідне рішення ухвалене після проведення незалежної перевірки програми, яка дозволяла отримувати громадянство Кіпру в обмін на інвестиції в країну.

Пелеканос також додав, що уряд проведе перевірку шістьох власників «золотих паспортів» та продовжуватиме моніторити ще 47 осіб.

За словами джерел в уряді, особи, яких позбавлять громадянства, не отримують компенсацію, проте зможуть зберегти право власності на свою нерухомість.

Читайте також: Серед власників чорногорських «золотих паспортів» - шестеро українців

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня 2020 року кіпрська газета Politis опублікувала імена 34 власників «золотих паспортів», до правомірності видачі яких виникли питання у кіпрської влади. У списку були вказані імена сімох громадян України: бізнесмен Ігор Коломойський, його дружина Ірина та донька Анжеліка; партнер Коломойського по бізнесу Геннадій Боголюбов, бізнесмен Костянтин Григоришин, один із засновників корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Віталій Гайдук та його дружина Олена.

У листопаді того ж року уряд Кіпру припинив дію програми надання громадянства іноземцям в обмін на значні інвестиції в країну.

Фото: Cyprus-Mail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-