У США діти почали більше ніж дорослі хворіти на COVID-19

У США діти почали більше ніж дорослі хворіти на COVID-19

Укрінформ
Упродовж останніх тижнів дитяча захворюваність на COVID-19 б’є рекорди в США й перевищує середній показник серед дорослого населення.

Про це повідомляє в суботу американське видання USA Today, передає Укрінформ.

«У той час, як протягом останньої хвилі COVID кількість випадків захворювання зросла у всіх вікових групах, діти частіше ніж дорослі отримували позитивний тест на COVID-19 з поправкою на пропорційність населення», - зауважується в публікації.

Читайте також: Американські медики не виключають нових масштабних COVID-хвиль

Така тенденція обумовлена високим ступенем вірулентності варіанту «дельта», послабленими карантинними обмеженнями в школах, а також неможливістю вакцинації дітей до 12 років.

За словами лікарки-педіатра, яка спеціалізується на інфекційних хворобах серед дітей, доктора Донни Тюнгу, сплеск захворювань спостерігається саме з початку навчального року.

«Безумовно, за останні вісім тижнів ми спостерігаємо різке зростання випадків захворювання на COVID-19 та госпіталізації серед дітей», - зауважила Тюнгу.

Читайте також: Головний інфекціоніст США очікує взимку спаду смертності від COVID-19

Крім рівня захворюваності в Сполучених Штатах впродовж вересня також суттєво зросла кількість госпіталізацій з COVID-19. А щотижневий прийом у педіатрів досяг піку.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижні компанії Pfizer Inc. та BioNTech SE звернулися до американського регулятора FDA з проханням дозволити застосування вакцини проти COVID-19 для дітей від 5 до 11 років у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-