Американські медики не виключають нових масштабних COVID-хвиль

Американські медики не виключають нових масштабних COVID-хвиль

Укрінформ
Фахівці медичної галузі США не виключають, що пандемія COVID-19 зберігатиметься впродовж тривалого часу, загрожуючи новими масштабними сплесками.

Про це йдеться в розгорнутій публікації The Hill, повідомляє Укрінформ.

«Такі чинники, як потенціал для розвитку інших варіантів (коронавірусу – ред.), а також невстановлена досі стійкість імунітету людини після зараження та вакцинації, ще можуть спричинити масштабні сплески захворюваності на COVID-19», - вказує видання, посилаючись на оцінку фахівців.

Утім, як зазначається, експерти розділилися в думках, чи стане останньою нинішня хвиля, спричинена поширенням Delta-штаму.

Читайте також: Головний інфекціоніст США очікує взимку спаду смертності від COVID-19

Ще донедавна в США щодня реєструвалося до 175 тисяч нових випадків COVID-19. Наприкінці цього тижня статистика захворюваності пішла на спад, і середній показник по країні опустився нижче 100 тисяч випадків – уперше з початку серпня.

Медики стверджують, що переважна більшість нових заражень припадає на людей, які не були вакцинованими. Тож, на переконання фахівців, підвищення рівня вакцинації по країні убезпечить від нових масштабних спалахів коронавірусу.

Читайте також: ООН планує вакцинувати 40% людства до кінця року

За останніми даними, у світі виявлено 238,3 млн випадків COVID-19, померли понад 4,86 млн осіб, одужали - майже 215,5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-