В Австрії вже зробили щеплення третьою дозою від коронавірусу 79 тисячам людей

В Австрії вже зробили щеплення третьою дозою від коронавірусу 79 тисячам людей

Укрінформ
З початку вересня в Австрії третю "бустерну" дозу вакцини від коронавірусу вже отримали 79 тисяч осіб. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на австрійську газету Der Standard.

"За даними Standard, на сьогодні вже зроблено майже 79 тис. щеплень третьою дозою. Відповідно до електронного паспорту вакцинації, близько 17,5 тис. доз введено людям, які проживають у Нижній Австрії, 16 тис. – жителям Відня", - йдеться у повідомленні.

Щеплювати третьою дозою у республіці почали на початку вересня, її рекомендується робити особам з груп ризику та людям похилого віку, передусім, тим, які проживають у будинках престарілих. Крім того, від дати введення другої дози вакцини має минути 6 місяців.

Відповідно до рекомендацій національної комісії з питань щеплення Австрії, щеплення третьою дозою проводиться вакциною від Biontech/Pfizer та Moderna. Вакцини цих виробників будуть вводиться також тим людям, які раніше були щеплені вакцинами від AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Читайте також: В Австрії запроваджують єдиний річний проїзний на всі види транспорту

Як повідомляв Укрінформ, національна комісія з питань щеплення Австрії порекомендувала мешканцям Австрії, які зробили щеплення від COVID-19 однодозовою вакциною Janssen (Johnson&Johnson), зробити і другу дозу – бажано вакциною на основі мРНК (від BioNTech/Pfizer чи Moderna), але можна і знову Janssen.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-