В Австрії запроваджують єдиний річний проїзний на всі види транспорту

В Австрії запроваджують єдиний річний проїзний на всі види транспорту

Укрінформ
В Австрії з 26 жовтня на всій території почне діяти єдиний річний проїзний квиток на всі види громадського транспорту.

Про це повідомила міністр захисту клімату Австрії Леоноре Гевесслер, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо найкращий продукт для клієнтів та для нашого клімату. З 26 жовтня буде доступний квиток KlimaTicket для всього громадського транспорту по всій Австрії за неймовірною ціною ", - заявила Гевесслер.

Новий проїзний дістав назву KlimaTicket ("кліматичний квиток"), оскільки за його допомогою австрійська влада планує досягти Паризьких кліматичних цілей, сподіваючись, що він спонукатиме громадян пересідати на громадський транспорт, передусім залізничний, який є кращою кліматичною альтернативою індивідуальному моторизованому транспорту.

Вартість річного проїзного, продаж якого вже розпочато, становить 1095 євро, але до 31 жовтня його можна придбати за 949 євро. Проїзний для дітей та молоді віком до 25 років і літніх людей від 64 років коштуватиме 821 євро (до 31 жовтня – 699 євро).

Читайте також: Австрія в ООН закликала світ відмовитися від роботів-убивць

Річний проїзний дає змогу користуватися всім регулярним транспортом (міським, громадськими та приватними залізницями) на всій території Австрії.

Раніше річні проїзні були доступні у всіх федеральних землях Австрії за винятком Каринтії, однак вони давали змогу користуватися громадським транспортом лише в кожній окремій землі. Приміром, проїзний квиток на рік у Відні коштував 365 євро, у Форарльберзі – 385 євро, Зальцбурзі – 595 євро, Верхній Австрії – 695 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-