Білоруський патруль стріляв у напрямку польських військових, які патрулюють кордон

Білоруський патруль стріляв у напрямку польських військових, які патрулюють кордон

Укрінформ
Білоруський патруль стріляв з вогнепальної зброї у бік польських військовослужбовців, які посилюють патрулі Прикордонної служби РП на cпільному кордоні.

Про це під час пресконференції у Варшаві заявила у п'ятницю речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає кореспондент Укрінформу.

“Патруль білоруських служб здійснив постріли у напрямку польських військовослужбовців, які разом з прикордонниками патрулюють кордон. Ймовірно, використовувалися холості набої, нікому нічого не сталося”,- повідомила Міхальська.

За її словами, цих провокацій на кордоні стає дедалі більше.

Читайте також: Резолюція ЄП щодо Білорусі пропонує притягнути Лукашенка до відповідальності

Раніше польські прикордонники інформували, що білоруські служби здійснюють провокації щодо польських патрулів: ціляться у них вогнепальною зброєю, кидають щось в їхній бік.

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю. Згодом НС було продовжено на 60 днів – до кінця листопада.

Читайте також: Польща зафіксувала чергову рекордну «хвилю» нелегалів з Білорусі

Польща та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у гібридних діях проти країн ЄС через штучне створення міграційного тиску на кордоні.

Щодня польський кордон з боку Білорусі намагаються перетнути 300-700 нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-