Польща продовжила на 60 днів надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

Польща продовжила на 60 днів надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Сейм Польщі на засіданні у четвер ввечері проголосував за продовження надзвичайного стану на польсько-білоруському кордоні на чергові 60 днів.

За продовження надзвичайного стану за ініціативою президента РП Анджея Дуди проголосували 237 депутатів нижньої палати польського парламенту, 179 було проти, а 31 депутат утримався, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед голосуванням у Сеймі відбулася бурхлива дискусія, під час якої опозиція звинувачувала владу у нелюдському ставленні до мігрантів.

“Завдяки введенню надзвичайного стану там не бігають депутати опозиції, немає провокацій і хепенінгів. Нам вдалося покращити роботу служб, там не відбуваються різноманітні провокації”,- заявив депутат правлячої Об’єднаної Правиці Здзіслав Сіпєра.

Депутати опозиції підкреслювали, що вони не проти захисту кордонів, але не можуть погоджуватися на смерть нелегальних мігрантів на кордоні і щоб маленькі діти мігрантів відсилалися назад на кордон. Під час дискусій опозиційні політики демонстрували у сесійній залі фото маленьких афганських дітей, яких журналісти сфотографували в одній з прикордонних застав, і запитували, де вони поділися.

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський переконував, що завдяки безвідповідальним діям деяких політиків опозиції білоруська та російська пропаганда мають приводи для тріумфу.

Польський міністр пообіцяв, що вже незабаром кордон Польщі з Білоруссю отримає “найсучасніший захист в Європі”.

Читайте також: У Польщі за добу затримали понад 300 нелегалів з Білорусі

Як повідомлялося, Польща 2 вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які безпосередньо межують з Білоруссю.

Від серпня кордон Білорусі з Польщею намагалися перетнути понад 10 тис. нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу та Африки.

Читайте також: Amnesty International хоче, аби Польща прийняла афганських біженців з території Білорусі

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь у гібридних діях проти ЄС завдяки штучному створенню міграційного тиску на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-