Фінляндія припиняє щеплення вакциною Moderna чоловіків до 30 років

Фінляндія припиняє щеплення вакциною Moderna чоловіків до 30 років

Укрінформ
Фінляндія припиняє застосування вакцини компанії Moderna від коронавірусу для чоловіків, які народилися 1991 року та пізніше, після повідомлень про можливі рідкісні побічні ефекти, такі як міокардит.

Про це заявили в Інституті охорони здоров'я та соціального забезпечення країни, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Представники охорони здоров'я Швеції та Данії у середу оголосили про припинення застосування вакцини Moderna для молоді та дітей.

Читайте також: США виділять $1 мільярд на швидкі COVID-тести

"Скандинавське дослідження за участю Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії показало, що чоловіки віком до 30 років, які отримували Moderna Spikevax, мали трохи вищий ризик розвитку міокардиту, ніж інші", - сказав представник Інституту охорони здоров'я Фінляндії Міка Салмінен.

За його словами, запалення серцевого м'яза зазвичай проходить самостійно протягом декількох днів. Салмінен додав, що у Фінляндії як запобіжний захід будуть вводити вакцину Pfizer молодим людям до 30 років.

Водночас у компанії Moderna заявили, що їм відомо про рішення шведського та данського регуляторів.

Читайте також: У Швеції скасували щеплення молоді вакциною Moderna

«Це зазвичай легкі випадки, і люди, як правило, одужують протягом короткого часу після стандартного лікування та відпочинку. Ризик міокардиту значно зростає для тих, хто захворів на COVID-19, і вакцинація є найкращим способом захисту від цього», - зазначили там.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 7 жовтня зафіксовано 237 089 319 випадків зараження коронавірусом, зокрема 4 840 904 летальних, одужали 214 251 437 осіб.

Фото: Emmi Korhonen/REX/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-