США виділять $1 мільярд на швидкі COVID-тести

США виділять $1 мільярд на швидкі COVID-тести

Укрінформ
З метою посилення превентивних заходів проти стрімкого поширення COVID-19 Білий дім має намір виділити $1 мільярд для сприяння виробництва швидких тестів, які можна використовувати в домашніх умовах, щоби вчасно виявити захворювання.

Про це йдеться в повідомленні WSJ, поширеному в середу, передає Укрінформ.

Цей крок спрямований на те, «щоби збільшити пропозицію (швидких тестів – ред.) на тлі дефіциту, який виник через зростанням попиту», зауважується в публікації.

Координатор Білого дому з питань протидії COVID-19 Джеф Зієнц у цьому зв’язку заявив, що завдяки зусиллям адміністрації на ринки надійдуть десятки мільйонів додаткових тестів упродовж уже ближчих тижнів.

Він також поінформував про інші заходи раннього виявлення хвороби. Зокрема, адміністрація подвоїть (до 20 тисяч) кількість аптек, які пропонуватимуть безкоштовне тестування у партнерстві з федеральним урядом.

Читайте також: Pfizer планує вакцинувати від коронавірусу ціле місто у Бразилії

Як повідомлялося, цього тижня Управління з контролю за якістю продуктів харчування та медикаментів США (FDA) затвердило використання швидкого тесту на COVID-19 вдома від компанії ACON Laboratories Inc. Зараз у США існує сім видів безрецептурних швидких тестів, які шукають вірусні білки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-