Чехія залишила чинним 20-річний вирок найманцю «ЛНР»

Чехія залишила чинним 20-річний вирок найманцю «ЛНР»

Укрінформ
Апеляційний суд у Чехії затвердив 20-річний строк ув'язнення для громадянина Чехії Мартіна Кантора, засудженого за участь у боях проти ЗСУ на Сході України.

Про це повідомляє радіо iRozhlas, передає Укрінформ.

Як зазначається, 33-річного Кантора 1 червня визнали винним у теракті та участі у терористичній групі. Вирок винесено заочно, оскільки чоловік перебуває в міжнародному розшуку, його місцезнаходження невідоме.

«Це надзвичайна справа... Можливо, це рішення стане застереженням для подібних авантюристів від участі у подібних заходах», - заявив голова апеляційного суду Іржі Лнєнічка.

Читайте також: Служба безпеки показала допит бойовика «ЛНР», який втік від терористів

Згідно з вироком, Кантор у липні 2015 року прибув на схід України, воював у лавах так званої «ЛНР». Він був командиром групи, як учасник розвідувально-диверсійної групи особисто закладав міни і розтяжки в районі лінії розмежування щонайменше до кінця 2017 року.

Читайте також: Бойовик «ЛНР» добровільно здався українським військовим - штаб ООС

«Ситуація в Україні була достатньо задокументована чеськими ЗМІ на той час, і підсудний навряд чи міг повірити, що це законний уряд і легальна збройна сила. Це дійсно межує з психічним захворюванням», - заявив суддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-