Бойовик «ЛНР» добровільно здався українським військовим - штаб ООС

Бойовик «ЛНР» добровільно здався українським військовим - штаб ООС

Фото
Укрінформ
У зоні операції Об’єднаних сил учасник незаконного збройного формування “ЛНР” добровільно здався українським військовим.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

“28 вересня, близько 17.30, на позиції однієї із механізованих бригад зі складу Об'єднаних сил прийшов та добровільно здався в полон озброєний автоматом бойовик так званої “ЛНР”, - ідеться у повідомленні.

З’ясувалося, що це 23-річний “молодший сержант“який проходив службу в тимчасово окупованій Кадіївці на посаді механіка-водія.

“Бойовик офіційно приєднався до російсько-окупаційних найманців ще у 2016 році, як тільки досягнув повноліття. До бойовиків його привів рідний батько, який служив у сусідньому підрозділі. Новобранцю пообіцяли високу зарплатню, видали зброю. Там, у колі палких шанувальників "руського міра", він вперше попробував наркотики. Його пригостили співслужбовці, і хлопець став наркозалежним", - поінформували у пресслужбі ООС.

Читайте також: Снайпер "ЛНР" добровільно здався українським військовим

Зі слів бойовика, наркотики та алкоголь у його підрозділі цілком звична річ. А дисципліна як поняття - відсутня взагалі. Не витримавши знущань та постійного приниження як від російських кураторів, так і від своїх співслужбовців, хлопець вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію. "При цьому навіть мінні поля, які понаставляли російсько-окупаційні війська перед своїми позиціями та можливість просто бути розстріляним своїми ж бойовиками у спину не зупинили перебіжчика”, - зазначили військові.

Наразі з учасником НЗФ працюють слідчі.

Читайте також: Україна передасть Інтерполу дані про сотні російських найманців

У штабі ООС нагадують, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу, держава гарантує звільнення від відповідальності особі, яка не скоювала тяжких злочинів, добровільно залишила лави незаконних збройних формувань та повідомила про це правоохоронцям.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ оголосила підозру бойовику терористичного угруповання "ДНР", затриманому військовослужбовцями ООС під час спроби перетнути лінію розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-