У Варшаві соратникам Навального вручили присуджену йому премію «Лицар свободи»

У Варшаві соратникам Навального вручили присуджену йому премію «Лицар свободи»

Відео
Укрінформ
Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який перебуває зараз в російській колонії, став лауреатом польської премії «Лицар свободи».

Нагороду замість Навального під час Варшавського безпекового форуму отримали його соратники Леонід Волков і Володимир Мілов, передає кореспондент Укрінформу.

Перед нагородженням експрезидент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес розповів про Навального та боротьбу за демократичні перетворення у світі.

Нагороду – копію шаблі генерала Пуласького - Волкову і Мілову вручив голова фундації Казимира Пуласького Збігнєв Пісарський.

Читайте також: Розслідування про отруєння Навального отримало премію «Еммі»

Соратники Навального подякували за нагороду, підкресливши, що боротьба за демократичні перетворення у Росії триває.

Премію «Лицар свободи» фонд імені Казимира Пуласького - організатор Варшавського безпекового форуму - вручає з 2005 року особам, які зробили значний внесок у просування демократії, свободи та рівності у світі.

Читайте також: Навального висунули на премію Сахарова

У різні роки її отримували експрезидент Польщі Лех Валенса, колишній генеральний секретар НАТО Хав’єр Солана, колишня верховний комісар ООН із прав людини Мері Робінсон, глави Балтійських країн. Досі єдиним росіянином у цьому списку був Михайло Ходорковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-