Кораблі НАТО і Грузії провели навчання у Чорному морі

Кораблі НАТО і Грузії провели навчання у Чорному морі

Фото
Укрінформ
Кораблі другого постійного морського підрозділу НАТО (SNMG2) в Чорному морі провели навчання з судами берегової охорони МВС Грузії.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ з посиланням на інформаційний портал «Новини-Грузія». 

У маневрах був задіяний патрульний катер прикордонної поліції «Сухумі», а також кораблі другого постійного морського підрозділу НАТО - іспанський корвет ESPS Rayo, турецький береговий тральщик TCG Edincik, корабель ВМС Болгарії BGS Shkval, румунське судно ROS Lt. Lupu Dinescu, а також італійський тральщик ITS Viareggio.

Мета навчань - підвищення рівня сумісності морських підрозділів Грузії і членів альянсу».

Як зазначають у грузинському МВС, підрозділи ВМС НАТО регулярно відвідують порти Грузії, що є «одним із відчутних результатів співробітництва» країни з північноатлантичним альянсом у плані зміцнення безпеки на Чорному морі.

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому п'ять кораблів другої постійної протимінної групи НАТО увійшли в територіальні води Грузії.

Читайте також: Українсько-румунські навчання «Riverine–2021» завершилися символічним прощанням флотів

У кінці червня в Чорному морі стартували міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021. Вони стали наймасштабнішими за 20 років. У них були задіяні 32 бойові кораблі, 40 літаків і п'ять тисяч особового складу з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу. Від України в навчаннях взяли участь понад 20 кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-