НАТО має бути готовим відповісти на агресію Кремля не лише гаслами - міністр оборони Естонії

НАТО має бути готовим відповісти на агресію Кремля не лише гаслами - міністр оборони Естонії

Укрінформ
Країни НАТО мають бути готовими реагувати на агресивну політику Кремля не лише політичними гаслами.

Про це заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет під час панельної дискусії «Життя в тіні Росії - як стримати напористу політику Кремля?» у рамках Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні бути готовими не лише до стримування (Росії – ред.), але також бути готовими реагувати, і не лише політичними гаслами, але бути готовими до реальних дій», - наголосив Лаанет.

Він переконаний, що Північноатлантичний альянс до таких завдань готовий. Основним у відносинах між союзниками Лаанет вважає солідарність і взаємну довіру. Безпековий аспект, на його переконання, має стояти у центрі спільних інтересів, навіть попереду економічних, гуманітарних та інших.

Читайте також: Газова пастка для Європи: як Кремль намагається розсварити країни ЄС

Представник Естонії, яка ще з двома країнами Балтії була насильно включена до складу СРСР, закликав не забувати історію, пам’ятати про окупацію, про уразливість географічного розташування цих країн.

«Ми мусимо спати кожну ніч з одним оком розплющеним», - сказав політик. Він пояснив, що це означає постійну готовність перевіряти ситуацію на кордоні з Росією, контролювати, яку агресивну активність Росія проводить кожного дня, ділитися цією інформацією з союзниками. Стосовно США очільник Міноборони Естонії бажав би більшої присутності американських військ на території своєї республіки.

Як повідомлялося, Варшавський безпековий форум проходить у гібридному форматі 5-6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-