Туреччина заявляє про спроби проведення досліджень в її шельфі у Середземному морі

Туреччина заявляє про спроби проведення досліджень в її шельфі у Середземному морі

Укрінформ
Дослідницьке судно Nautical Geo під прапором Мальти, яке належить італійській компанії, було виведене підрозділами ВМС Туреччини з району, де воно мало намір проводити роботи. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Deniz Haber.

«Підрозділи командування Військово-Морських Сил вивели з району дослідницький корабель, який без дозволу зайшов у межі турецького шельфу», - повідомляє видання.

Вказується, що дії дослідницького судна Nautical Geo, яке ходить під прапором Мальти та належить італійській компанії, не були скоординовані з Туреччиною, оскільки район, в якому планувалося проведення робіт, відноситься до турецького шельфу.

Читайте також: У Туреччині відкрили унікальний історичний підводний парк Галліполі

Про діяльність дослідницького судна Nautical Geo 29 ​​вересня було випущено повідомлення NAVTEX в міжнародній системі повідомлень про активність на морі. Повідомлення про необхідність координації такої діяльності було випущене Туреччиною 1 жовтня.

Вранці 3 жовтня судно Nautical Geo здійснило спробу проходу в запланований район проведення робіт, де отримало попередження від корабля ВМС Туреччини, який проводив моніторинг та спостереження в регіоні в рамках операції «Середземноморський щит».

«Дослідницьке судно було виведене з турецького континентального шельфу після здійснення несанкціонованого входу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Турецькі археологи розкопали місто віком близько шести тисяч років

Вказується, що минулого тижня дослідницьке судно Nautical Geo вже намагалося без узгодження діяти в районі на схід від Криту, в межах турецького континентального шельфу. Ці спроби також було припинено підрозділами ВМС Туреччини.

Рік тому над східним Середземномор’ям стався інцидент за участю літаків ВПС Греції та Туреччини. Тоді 6 літаків F-16 ВПС Греції, які прямували з острова Крит до південного Кіпру, були виявлені турецькими системами радіолокації та перехоплені літаками ВПС Туреччини на підльоті до району, в якому за повідомленням Navtex (міжнародна система повідомлень про активність на морі - ред.) перебували турецькі кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-