У Японії для власників COVID-сертифікатів скасують карантин - експеримент

У Японії для власників COVID-сертифікатів скасують карантин - експеримент

Укрінформ
В Японії у жовтні в 13 префектурах скасують карантинні обмеження для проведення експерименту з використанням сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Japan Times.

Зокрема, в країні відкриють бари, театри та інші громадські місця, а також відновлять масові заходи на стадіонах, однак від відвідувачів вимагатимуть доказ вакцинації від COVID-19.

Мета експерименту - перевірити, чи готові заклади оперативно перевіряти докази вакцинації відвідувачів або негативні результати COVID-тестів.

Також японський уряд перевірить процедури реагування на ситуацію, коли випадки інфікування виявляються вже після проведення заходів. Для цього у закладах зобов’язані вести журнал відвідування.

Рішення про такий експеримент було ухвалено після скасування надзвичайного стану в Японії цієї п’ятниці, 1 жовтня, на тлі зменшення кількості нових випадків захворювання по всій країні, що знизило навантаження на медичну систему.

Читайте також: В Японії домішки у вакцині Moderna пов’язують із людською помилкою

Уряд Японії планує поетапно послаблювати чинні обмеження, щоб відновити соціальну та економічну діяльність в країні. Використовуючи цей експеримент, уряд прагне уникнути запровадження жорстких заходів, навіть якщо країну в майбутньому вразить нова хвиля захворюваності.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 3 жовтня кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить 235 434 191. При цьому 212 243 461 особа одужала, 4 811 825 пацієнтів померли.

Фото: KUN.UZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-