Саакашвілі звернувся до прихильників із в'язниці

Саакашвілі звернувся до прихильників із в'язниці

Укрінформ
Затриманий напередодні в Грузії колишній президент Міхеїл Саакашвілі, який перебуває у виправній установі №12 у місті Руставі, в листі закликав своїх прихильників іти на сьогоднішні вибори.

Послання опублікував у соцмережі гендиректор телеканалу Mtavari Arkhi й соратник Саакашвілі Ніка Гварамія, повідомляє Укрінформ з посиланням на Ехо Кавказу.

«Я дуже хотів би попросити вас усіх прийти на виборчі дільниці, щоб жоден голос не був втрачений, і після цього ми всі разом повинні будемо захищати результати референдуму. Моя свобода і, що ще більш важливо, свобода Грузії повністю залежить від вашої активності та боєздатності в найближчі дні. Від цього також залежить міжнародна підтримка», - йдеться в листі.

Читайте також: Саакашвілі є загрозою для перемоги правлячої партії Грузії на місцевих виборах - АР

Саакашвілі також заявив, що його затримали за "сфабрикованими хибним вироками, які свого часу були винесені, в тому числі, на замовлення Путіна".

Читайте також: Держдеп США очікує від влади Грузії «справедливого ставлення» до Саакашвілі

У Грузії сьогодні о 8:00 за місцевим часом відкрилися виборчі дільниці на виборах до органів місцевого самоврядування. Громадяни країни будуть голосувати за 64 мерів, а також 2068 членів 64 сакребуло - міських і муніципальних зборів (як за пропорційною, так і за мажоритарною системою).

Як повідомлялося, Міхеїл Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на чергових виборах у 2013 році він залишив країну.

Читайте також: Президентка Грузії заявила, що помилування для Саакашвілі не буде

Щодо політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був засуджений заочно. У 2015 році він позбувся грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України.

Саакашвілі був оголошений у Грузії у внутрішньодержавний розшук.

1 жовтня 2021 року його затримали в Грузії. Саакашвілі оголосив голодування у в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-