Держдеп США очікує від влади Грузії «справедливого ставлення» до Саакашвілі

Держдеп США очікує від влади Грузії «справедливого ставлення» до Саакашвілі

Укрінформ
Сполучені Штати поінформовані про затримання екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та закликають владу в Тбілісі поводитися з ним у відповідності до національних законів і міжнародних зобов’язань Грузії.

Про це заявив «Голосу Америки» речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Ми отримали повідомлення про арешт Міхеїла Саакашвілі й уважно стежимо за розвитком подій», - зауважив офіційний представник Держдепу.

Водночас, він наголосив, що Сполучені Штати «закликають владу Грузії забезпечити справедливе ставлення до пана Саакашвілі, у відповідності до грузинського законодавства та міжнародних зобов'язань Грузії щодо прав людини.

Читайте також: МВС Грузії показало, як затримували Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі 1 жовтня затримали на території цієї країни, куди він прибув уперше за вісім років. Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на чергових виборах у 2013 році він залишив країну. Після цього проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був засуджений заочно. У 2015 році він був позбавлений громадянства Грузії і вже майже шість років є громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-