Палата представників США ухвалила законопроєкт, який має відвернути дефолт

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який має відвернути дефолт

Укрінформ
Палата представників США ухвалила законопроєкт, який має призупинити обмеження для підвищення держборгу, аби уникнути дефолту вже наступного місяця.

Голосування відбулося в середу ввечері, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Голоси конгресменів розділилися таким чином: 219 «за» та 212 «проти». Причому на голосуванні двоє демократів приєдналися до республіканської меншості, а Адам Кінзінгер став єдиним з-поміж республіканців, хто підтримав документ.

Законопроєкт був внесений на голосування після того, як республіканці в верхній палаті Конгресу напередодні заблокували проєкт іншого закону. Він передбачав як підвищення обмежень для федерального боргу, так і тимчасове фінансування уряду після 1 жовтня, коли в США починається новий фінансовий рік.

Таким чином, демократи намагаються розділити дві ініціативи, щоб республіканці погодилися обговорювати й голосувати кожну окремо. Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі назвала голосування в середу «великою перемогою», однак республіканці в Сенаті налаштовані заблокувати будь-яку ініціативу, спрямовану на підвищення державного боргу країни.

Читайте також: Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету-2022 з допомогою для України

Як повідомляв Укрінформ, уряду США загрожує шатдаун з 1 жовтня, оскільки бюджет країни на новий фінансовий рік ще не прийнятий. Аби не допустити зупинки роботи уряду, законодавці повинні ухвалити законопроєкт, який дозволить виділяти кошти федеральним установам на торішньому рівні.

Крім того, американській економіці з 18 жовтня загрожує дефолт, якщо обидві палати Конгресу не підтримають на законодавчому рівні документ про підвищення лімітів державного боргу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-