Ткаченко вважає, що блокування каналів RT після виборів у Німеччині – не збіг

Ткаченко вважає, що блокування каналів RT після виборів у Німеччині – не збіг

Укрінформ
Блокування двох каналів російського пропагандиста Russia Today німецькою мовою відеохостингом YouTube може бути пов'язане з втручанням Кремля в закордонний виборчий процес.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

«Кажуть, на три речі можна дивитися безкінечно. На вогонь, на воду і на те, як Youtube блокує кремлівські канали. Тож, кілька речень щодо закриття Youtube-сторінок пропагандистських кремлівських каналів Russia Today та DFP в Німеччині. На мою думку, це блокування не випадково сталося після виборів в Німеччині. Керівниця RT не каже, чому саме Youtube заблокував кремлівські рупори, хоча причину напевне знає. Можливо, йдеться про чергове втручання Кремля в закордонний виборчий процес», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що цивілізований світ все більше розуміє важливість протидії інформаційній агресії, фейкам, дезінформації. За його словами, кремлівські ЗМІ журналістикою вважати не можна, вони є лише засоби масової дезінформації.

«Керівниця Russia Today заявляє, що Youtube-канал RT DE на 4-му місці по впливовості серед німецькомовних ЗМІ, але забуває нагадати, що на розкрутку переглядів та збільшення аудиторії кількох каналів, включаючи RT, Кремль виділяє сотні мільярдів рублів», - написав міністр.

Ткаченко зауважив, що завдяки цьому рішенню інформаційне поле Німеччини стане чистішим без бруду та брехні, що нав’язується кремлівською пропагандою. «Український досвід заборони трійки каналів Медведчука, а також блокування пропагандистських соцмереж показує, що це – фактично єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками Кремля, на який він не може впливати», - додав він.

Читайте також: Хакери атакували німецьку ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація популярного відеохостингу YouTube заблокувала два канали російського пропагандиста Russia Today німецькою мовою.

Російське наглядове відомство Роскомнагляд звернулося до Google з вимогою розблокувати Youtube-канали Russia Today, а то відеохостингу можуть загрожувати штрафи або блокування.

Раніше відеохостинг YouTube оголосив про заборону публікувати контент, який ставить під сумнів результати виборів після публікації офіційних даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-