Росія погрожує YouTube блокуванням, якщо обмеження з каналів RT не знімуть

Росія погрожує YouTube блокуванням, якщо обмеження з каналів RT не знімуть

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд звернулося до Google з вимогою розблокувати Youtube-канали Russia Today, а то відеохостингу можуть загрожувати штрафи або блокування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на повідомлення Роскомнагляду.

У ньому, зокрема, йдеться, що відомство направило керівництву компанії Google листа «з вимогою в максимально стислі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів «RT DE» і «Der Fehlende Part», що належать російському ЗМІ Russia Today».

У листі Роскомнагляду йдется, що дії адміністрації Google нібито порушують ключові принципи вільного поширення інформації. «У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнагляду, законодавством передбачено заходи повного або часткового обмеження доступу», - заявляє РКН.

Роскомнагляд також погрожує «відповідальністю у вигляді штрафу до 1 млн рублів». «При повторній відмові від виконання вимог сума штрафу може досягати 3 млн рублів ($41 тис.)».

Як повідомлялося, напередодні адміністрація популярного відеохостингу YouTube за порушення правил щодо неправдивої інформації про COVID-19 заблокувала два канали російського пропагандиста RT DE (Russia Today німецькою мовою).

У МЗС РФ вже назвали такі дії YouTube «актом безпрецедентної інформаційної агресії, який вчинено при потуранні Німеччини». Міністерство також вирішило звернутися «до компетентних відомств Російської Федерації» з пропозицією розробити проти YouTube і німецьких ЗМІ «заходи».

Читайте також: Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Як повідомляв Укрінформ, раніше відеохостинг YouTube оголосив про заборону публікувати контент, який ставить під сумнів результати виборів після публікації офіційних даних.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-