Фармкомпанія Sanofi відмовилася від розробки COVID-вакцини

Фармкомпанія Sanofi відмовилася від розробки COVID-вакцини

Укрінформ
Французька фармацевтична компанія Sanofi оголосила у вівторок, що припиняє розробку однієї з двох своїх вакцин проти COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euronews.

Компанія заявила, що не продовжуватиме третю фазу дослідження для своєї мРНК-вакцини попри позитивні проміжні результати клінічних випробувань.

Зазначається, що перші етапи досліджень показували вироблення антитіл у 91-100% добровольців після повної імунізації цим препаратом. Побічних ефектів не спостерігалося.

Читайте також: В Японії хочуть знайти препарат від COVID-19 завдяки штучному інтелекту

Проте Sanofi вважає, що вийти на ринок буде надто пізно.

Віцепрезидент відділу вакцин Sanofi Томас Тріумф сказав, що компанія хотіла оцінити здатність технології мРНК генерувати імунну відповідь.

За його словами, рішення компанії відмовитися від вакцини було викликано тим, що «необхідність полягає не в створенні нових РНК вакцин проти COVID-19, а в оснащенні Франції та Європи арсеналом на основі матричної рибонуклеїнової кислоти мРНК для майбутньої пандемії, проти нових хвороб».

Читайте також: Українців запрошують долучатися до досліджень ліків проти COVID-19

Інша вакцина компанії на основі рекомбінантного білка, розробленого за допомогою британської компанії GlaxoSmithKline, вже проходить випробування третьої фази, результати очікуються до кінця року.

Також компанія вже розпочала перші випробування моновалентної вакцини проти сезонного грипу з одним штамом вірусу.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 28 вересня зафіксовано 233 099 451 випадок зараження коронавірусом, зокрема 4 769 820 летальних, одужали вже 209 832 648 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-