США і Росія обговорять контроль над ядерним озброєнням – Держдеп

США і Росія обговорять контроль над ядерним озброєнням – Держдеп

Укрінформ
Делегація США на чолі з «дипломатом номер два» Держдепартаменту Венді Шерман, зустрінеться в середу в Женеві з російськими представниками для проведення переговорів зі стратегічної стабільності та контролю над озброєннями.

Про це офіційно повідомили в понеділок в американському зовнішньополітичному відомстві, передає Укрінформ.

«Перша заступниця держсекретаря Венді Шерман 29 вересня відправиться до Женеви (Швейцарія) на чолі міжвідомчої делегації США у двосторонньому діалозі між Росією і Сполученими Штатами щодо стратегічної стабільності», - зауважили в Держдепартаменті.

До Шерман приєднається заступник Держсекретаря США з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

Як уточнили в Вашингтоні, діалог зі стратегічної стабільності між США і РФ проводиться за домовленостями президентів Байдена і Путіна під час їхньої зустрічі в Женеві в червні 2021 року. Після цього Венді Шерман продовжить зарубіжне турне, під час якого відвідає Швейцарію, Узбекистан, Індію й Пакистан.

Читайте також: Байден в ООН: Штати не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю

Як повідомляв Укрінформ, перша зустріч з питань стратегічної стабільності між США і РФ відбулася 28 липня. При цьому в Держдепартаменті США підкреслили, що підтримують принципи стратегічної стабільності «навіть у часи напружених відносин» із Росією з метою зменшення ризиків збройних конфліктів та загрози ядерної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-